שיעור מקרי המוות והאשפוזים הקשורים למחלות לב ירדו בכל העולם המערבי בשנים האחרונות, בין היתר בשל ההתקדמות הרבה בטיפול הרפואי בתחום הקרדיולוגיה.
בקנדה נרשמה צניחה חדה של 30% בשיעור התמותה ממחלות לב בעשור האחרון (בדומה לנתונים בישראל), אולם מחקר חדש חושף כי בהשוואה לגברים, נשים, ובייחוד המבוגרות שבהן, מתות יותר מסיבות קרדיווסקולריות.
המחקר פורסם ב-Canadian Medical Association Journal, ובמסגרתו נבחן מידע על השנים 1994-2004 מידע שהתקבל מרשות רישום הנפטרים הקנדית אודות סיבות מקרי המוות של נשים.
סיבות קרדיווסקולריות כללו, בין היתר, מוות כתוצאה מהתקפי לב, אי ספיקת לב ושבץ. 49.3% מהנפטרים שמתו מסיבות קרדיווסקולריות בשנת 1994 היו נשים, נתון שטיפס ל-50.5% בשנת 2004, 10 שנים מאוחר יותר.
במסגרת המחקר התגלה כי בעשור הנבחן חלה בקנדה ירידה של 33.1% במקרי המוות ממחלות לב, וזאת למרות גידול של 14% באוכלוסייה הבוגרת של קנדה בשנים אלה.
לדברי החוקרים נתונים אלו משקפים הצלחה במניעה של מחלות לב, צמצום גורמי הסיכון כמו עישון, ובמקביל עליה בשימוש בתרופות להורדת כולסטרול.
לדברי החוקרים בכדי שמגמת הירידה בכמות מקרי המוות והאשפוזים הנובעים ממחלות לב וכלי דם תמשיך - יש להתמיד ולנקוט בגישה רפואית מניעתית, ובמקביל להמשיך ולפתח טיפולים חדשניים.
"באופן היסטורי מחלות קריווסקולריות נחשבו לבעיה המאפיינת גברים בגיל העמידה", כתב במאמר החוקר ד"ר ג'ק טו מהמכון הקנדיClinical Evaluative Sciences . "מה שמדגיש את הצורך במחקר נוסף בנוגע לחינוך האוכלוסייה וכן מחקר אודות מחלות קרדיווסקולריות בנשים".
לדברי החוקרים, מחלות לב וכלי דם הינן גורם התמותה הראשון כיום בעולם. "שינויים בשכיחויות ובמספר מקרי המוות הנגרמים ממחלות אלו הם בעלי השפעה משמעותית על בריאות הציבור הכללית ועל מערכות הבריאות של המדינות".
שחל טלרפואה - רפואת העתיד פועלת כבר היום, בעשרות אלפי בתים בישראל
עשרות אלפי המנויים של שחל מצוידים במכשור טלרפואי מהמתקדמים בעולם, ההופך את האבחון מהבית לפשוט וידידותי. האמצעים הטכנולוגים העומדים היום לרשות הטלרפואה מאפשרים לצוות הרפואי מעקב שוטף אחרי מצבו של המנוי, בארץ או בעולם.
התקף לב | מחלות לב